Hälsa & Harmoni
 
- Pärlan vid Klarälven!
 

Taktil massage

Scenarterapi

Stresshantering/KBT-terapi/Mindfulness

Scenarterapi

En unik behandlingsmetod som är snabbverkande och medicinfri. Denna terapi är särskilt effektiv och bra mot smärtor av olika slag. En apparat som skickar elektriska impulser genom kroppen och på så vis påskyndar läkning och scenarimpulserna stimulerar nervsystemet. Genom att lägga Scenarapparaten på kroppen läser den av och analyserar dess signaler. Med elektriska impulser påverkar sedan scenarapparaten nervsignalerna till hjärnan, vilket påskyndar kroppens läkningsprocess.

 

Vad betyder Scenar?

Scenar är en förkortning av Self-Controlled Energo Nauro Adaptive Regulation, vilket betyder självkontrollerad reglering och anpassning till energierna i nervsystemet.

Scenarterapin utvecklades av den ryska läkaren och forskaren Alexander Karasov som uppfann den ryska Tens-apparaten. Tens transkutan elektrisk nervstimulering används i Sverige som smärtlindring vid förlossningar, muskelvärk med mera. Scenar är en elektromagnetisk terapi.

 

Fördelar med Scenar:

* Inga kända biverkningar

* Anpassar behandlingen till varje människa

* Smärtfri

 
Överbehandling är utesluten eftersom den biologiska återkopplingen från kroppen ger en direkt korrigering av signalerna. Patienter med pacemaker bör ej behandlas.

 
Här är några områden Scenarterapin är effektiv vid:

* Olika typer av värk

* Lindrar sömnproblem

* Kärlreglerande

* Effektiv vid inflammationer

* Whiplasch

* Migrän

* Matsmältningsproblem

* Hudproblem

 
Behandlingen tar cirka 60 min. Antalet behandlingar anpassas individuellt. Terapin kan kompletteras med den terapeutiska filten, som hjälper till att reglera kroppens mentala och fysiska funktioner. Den skyddar från yttre elektromagnetiska och elektrostatiska fält samt reglerar och frigör energiflöden i kroppens meridiansystem. Filten består av skyddande lager av syntetisk metallfilm som har en välgörande verkan på olika nivåer i kroppen. Att ligga i den terapeutiska filten under en Scenarbehandling gör dig lugn och avslappnad.

 

Kontakta mig gärna om du vill veta mer! Enda Scenarterapeuten i Värmland.